Ce echipamente folosesti

Pentru a inregistra podcasturi poti folosi mai multe tipuri de echipamente. Singura conditie este ca echipamentul sa aiba un microfon si sa aiba un soft de inregistrare audio (sau sa puteti instala un soft de inregistrare audo).
Cel mai la indemana echipament pe care il puteti folosi este telefonul mobil. Smartphonurile au atat microfon cat si soft de inregistrare audio. Procesul este unul simplu: porniti softul de inregistrare audio, apasati pe record (rec) si va puteti inregistra podcastul in format digital. Trebuie sa retineti insa ca inregistrarea audio va fi buna doar daca microfonul telefonului e unul bun (marea majoritate a telefoanelor au microfoane slab calitatetive, de aceea sunetul va fi cu aata mai slab cu cat telefonul va fi mai departat de dumneavoastra). Pentru a inregistra un sunet de calitate este necesar ca microfonul telefonului sa fie apropiat de gura, altfel, la anumite telefone, sunetul nu va fi inregistrat corespunzator.
AL doilea echipament care este la indemna si care poate fi folosit este laptopul, un calculator desktop sau o tableta. In functie de calitatea microfonului calitatea audio va fi mai buna sau mai putin buna. Totusi, computerul are posibilitate de a putea folosi microfoane externe. Folosind astfel de microfoane calitatea sunetulu va fi ridicata. O variantete de microfoane externe pot fi folosite si va puteti documenta pe siteurile de specialitate privind calitatea lor si a inregistrarilor. Microfoanele externe pot fi atasate si la telefoane.
Al treilea tip de chipament sunt reportofoanele. Sunt echipamente mai scumpe, care au si posibilitatea de stocare a fisierelor si sunt mult mai versatile. Au avantajul ca sunt portabile si ca inregistreaza sunetul la o caliatte mai mare decat telefoanele mobile. Podcasturile pot fi inregistrate in studiouri profesionale cu echipamentele adecvate, unde se obtine cea mai buna calitate a sunetului.
Ca format e recomandat sa folositi .mp3 deoarece ofera un bun raport calitate - spatiu de stocare ocupat, marea majoritate a echimpamentelor de mai ssu inregistreaza sunat in format .mp3.
O alta modalitate de a face pdocasturi este aceea de a scoate sunetul din filemele video pe care le aveti pe youtube (daca sunteti vlogger de exemplu). Putem folosi un site care converteste filmele de pe youtube in format audio .mp3. De fapt, acest convertoare scot doar pistele audio din film si le transforma in fisier audio.
Acum nu va ramane decat de a alege echipamentul potrivit si de a incepe sa creezi proriile podcasturi. Podcasturile sunt o buna modalitate de a va face cunscuti si sunt mult mai usor si mai rapid de creeat decat filmele.
De asemenea, podcasturile au avantajul ca pot fi downloadate si pot fi ascultate de catre oricine atunci cand se afla la volan, cand merge cu bicicleta, cand face sport sau cand o persoana face orice fel de alte activitati.

Citeste si Cu ce softuri editezi